12:35
16 березня - День народження Георга Ома

Про закон Ома чули всі. Багато хто навіть пам'ятає, що він встановлює для ділянки електричного ланцюга пряму залежність струму від напруги і зворотну від опору. Набагато менше знають про самого автора закону. Дійсно, в його честь названа одиниця електричного опору. Так само, як одиниця сили електричного струму названа на честь Андре Ампера, а одиниця електричної напруги - на честь Алессандро Вольта.

Тому сьогодні, 16 березня, в фізичних кола всього світу значна подія - 230 років назад народився майбутній вчений-фізик Георг Ом - німецький фізик, який досліджував зв’язок сили струму, напруги та опору.

З цієї нагоди учні 8-Б класу під керівництвом студентки IV курсу фізико-математичного факультету ПНПУ ім. В. Г. Короленка Ткач Валентина, яка на даний час проходить у нашій школі виробничу педагогічну практику виготовили стінгазету. Пошуком матеріалу для газети займалися самі учні. Газета містила в собі біографію Георга Ома та практичні рекомендації, щодо користування його законом при розв’язанні задач на уроках фізики. Виготовлення даної газети було своєрідним повторенням вивченого матеріалу для учнів та підготовка до контрольної роботи Також, газета викликала зацікавлення і в інших учнів школи, так як була вивішена в коридорі школи.

Переглядів: 433 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]