11:22
Отак ми ярмаркували!

Кожен другий тиждень лютого місяця в Бутенківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Ю. П. Дольд-Михайлика знаменується традиційним благодійним ярмарком для допомоги військовим АТО, який уже третій рік поспіль проходить в школі за ініціативи директора школи Г. В. Журавля.

7 лютого ярмаркували учні 1-4 класів. На столах були розкладені солодкі пиріжки, торти, тістечка, різноманітні бутерброди, картопля з м’ясом, плов та багато інших смаколиків. Коридорами школи не можна було протовпитись. Відвідати захід прийшло багато гостей: батьки, бабусі та дідусі учнів, працівники сільської ради, бутенківської амбулаторії сімейної медицини та багато жителів села, бо ярмарок був проанонсований широкою промоакцією на вулицях сіл Бутенки, Бережнівка, м-ну Стрюки. Напечених солодощів вистачило всього на сорок хвилин. За цей короткий час все було розкуплено. А щасливі діти пішли рахувати виручені кошти і гордитися своїми успіхами перед вчителями та батьками.

9 лютого естафету прийняли учні 5-11-х класів. Цього дня у спортивному залі вирувала справжня «Сорочинська ярмарка» по-бутенківськи. Тут грала на сопілці Журавель Дарина ( 6-Б клас), на гітарі – Кузьменко Артем (11-Б клас), на баяні – Канівець Дмитро (11-А клас), показував майстер клас юний фокусник – Мокрий Віталій ( 9 клас ). А на ярмаркових столах можна було поласувати всім чим душа бажає: цукерками, наполеонами, медовиками, варениками з різними начинками, біляшами, смаженою картоплею, натуральними соками, яблуками, справжньою італійською кавою і багато чим смачним, домашнім, зробленим з любов’ю для односельців, батьків, вчителів та і для самих себе.

Спільними зусиллями батьків, вчителів, учнів було зібрано 17 860 грн. Наступного дня нас чекав другий етап нашого заходу – зустріч з нашими кобеляцькими волонтерами Тетяною Вільховою, Наталією Гук та Харченком Іваном.

Ці люди, які вже три роки, не шкодуючи свого часу і сил, допомагають нашим землякам і двічі на місяць возять на Схід допомогу від кобеляцької громади, розповіли школярам про ті хвилюючі моменти зустрічі на передовій із мужніми чоловіками, які не злякалися, а пішли захищати Батьківщину зі зброєю в руках. Про їхні сльози радості на щоках, коли вони зустрічаються з вже зріднілими обличчями волонтерів, про посмішки на обличчях від листів та малюнків малечі, які вони привозять на передову. Наші гості повідомили, що вже дванадцятого лютого, в переддень Дня Святого Валентина, вони вирушають у свою чергову подорож на Схід. Волонтери відвідають блокпости, де несуть службу наші земляки, вони побувають у Волновасі - Гранітному - під Широкіним - Талаківкою - Новосьоловкою - Новоалєксєєвкою - Новоянісоллю - Новотроїцьким - Кураховим, і на кожному залишать подарунки, які придбані на кошти школярів. А на виручені кошти на суму 12 100 грн. було закуплено 200 метрів електропровода, 300 метрів плівки для обладнання блокпостів та бліндажів, 2 бензопилки, 2 сокири, 1 колун, 10 гігієнічних комплектів, які складаються з шампуню, рідкого мила, крему для бриття, одноразових станків, туалетного паперу. Ще одна маленька деталь наших подарунків – це листи та малюнки, написані бутенківськими дітьми, які бережно вкладені в кожний комплект із найкращими побажаннями якомога скоріше повернутися додому цілими і неушкодженими. Наші гості поїхали робити свою благородну справу - нести радість героям, які захищають країну зі зброєю в руках. А наступна зустріч з волонтерами відбудеться у березні, коли ми зустрінемось уже з подарунками до першого весняного свята, які будуть куплені за кошти, що залишилися.

А мені на останок хочеться сказати, що ми маємо робити все можливе, щоб підтримати тих людей, які героїчно захищають сьогодні нашу країну і кожного з нас. Будь-яка посильна допомога: фінансова, моральна чи матеріальна - це маленький внесок у те, щоб наші герої вижили, щоб повернулися до рідних домівок живими – здоровими. Крім того, такі справи згуртовують нас, роблять сильнішими. Разом ми можемо здолати будь-яку біду.

Ми щиро вдячні усій шкільній громаді, батькам та вчителям, організаторам та ідейним натхненникам за небайдужість до потреб військових, які ціною свого життя і здоров’я оберігають спокій решти України.

 

Віра Калюжна,

заступник директора з виховної роботи

 

Переглядів: 466 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]