08:10
День пам'яті та примирення

   Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги над нацизмом. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, його битва, його перемога над нацизмом. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

   Саме тому в опорному закдаді «Бутенківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Ю. П. Дольд-Михайлика» протягом 7-8 травня проводиться низка заходів, приурочених до Дня пам’яті та примирення та 73-ої річниці перемоги над нацизмом у Європі, а саме: години спілкування в класах, майстер-клас «Квітка пам’яті» з виготовлення маків, виставка-книжковий вернісаж «І серце сльозою опече хвилина мовчання…», учнівська практична конференція 1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо", вахта пам’яті по населених пунктах Бутенківської ОТГ.

   Не залишив байдужим жодного із присутніх мітинг-реквієм, що відбувся 8 травня біля пам’ятника загиблим в роки ІІ світової війни ,  під час якого учні та педагоги перегорнули сторінки ІІ світової війни, дізналися про місце України в ній, а проникливе виконання бутенківськими аматорами Вірою Безщасною, Надією Фесяновою, сімейним дуетом Вікторії та Ірини Чухно, Ярослави Козар (керівник І. М. Кишка) пісень «Кленова балада», «Огонек», «Вальс медсестри», «Моїй Україні» змусило витирати сльози і учнів, і учителів, і гостей свята.

Сільський голова М. Скрильник, директор Г. Журавель, воїни-афганці, учасники АТО, присутні учні  пом’янули всіх, хто не повернувся з тієї проклятої війни хвилиною мовчання   та поклали квіти до місця захоронення безвинно загиблих громадян  в роки Другої Світової війни.

Переглядів: 334 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]