11:09
День захисника України

У четвер 13 жовтня у 8-А класі була проведена тематична виховна година присвячена Дню захисника України і Українського козацтва «А ми тую стрілецькую славу збережемо…». Метою заходу було зміцнення патріотичних почуттів учнів; формування їхньої історичної пам’яті, гідності, самоповаги, прагнення до самореалізації у добрих справах.

На виховну годину був запрошений гість – учасник АТО, мешканець с. Бутенки – Сачко Микола Миколайович. Він охоче погодився розповісти восьмикласникам коротку історію півтора років свого життя проведених в антитерористичній операції на сході України.

Микола Миколайович відкрив учням фрагменти подій воєнних буднів, розповів чим харчувалися, як одягалися, де і як облаштовували нічліг; про допомогу волонтерів і місцевих жителів (особливо вразила дітей історія про 13-річного хлопчика, їх ровесника, який своєю посильною допомогою іноді виручав солдатів), та як іноді самим військовим доводилося ділитися харчами з людьми, що залишалися в покинутих селах та містах і понівечених домівках; поділився своїми спогадами (зокрема і про повернення додому), страхами, переживаннями. І разом з тим дав безцінний урок віри, оптимізму та позитивізму.

«Я навчився там багатьом речам: товаришувати, бо ми там були один одному не просто друзями, ми були братами, навичкам, які згодилися вдома – готувати, прати, шити, а головне, – цінувати життя і поспішати жити!» – говорив Микола Миколайович.

   

Учні з цікавістю та захопленням слухали гостя від першого до останнього слова, ставили свої запитання, наприкінці зустрічі щиро подякували, вручили квіти і кожен з хлопців потиснув йому руку.

 

Переглядів: 467 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]