09:22
До роковин великого Кобзазя

До 200-річчя Т. Г. Шевченка в Бутенківській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений місячник «Витай між нами, наш Кобзарю!». Він розпочався урочистою лінійкою, яку відкрили переможниці конкурсу читців «Тарасовими шляхами» учениці 7 класу Стрюк Д. і Стрюк Ю., а заступник директора з навчально-виховної роботи Андрейко М. М. ознайомила з планом проведення місячника.

Учні 5-8 класів здійснили віртуальну екскурсію на Черкащину, на батьківщину Т. Шевченка, яка називалася «Край, де народився геній», а учні 9-11 класів переглянули фільм «Тарас Шевченко на землі Котляревського».

Учитель української мови і літератури Федь С. В. провела для учнів 8-11 класів літературну вікторину «Життя і творчість Т. Г. Шевченка» з використанням мультимедійної презентації. Учасники вікторини відповіді вносили у спеціальні бланки. Найбільше правильних відповідей дали Примак Т. (11кл.), Примак Н. (9кл.) і Миргородська Г. (9кл.).

 

Для учнів 9-11 класів було проведено літературні читання «Шевченко йде дорогами доби», які підготувала учитель української мови і літератури Федь С. В. з учнями 11 класу. Метою заходу було показати силу і пророцтво Шевченкового слова. Учасники декламували уривки з творів «Думи мої…», «Сон»,  «Ісаія. Глава 35», «Мені однаково», «Минають дні…». Особливо актуально прозвучали рядки із послання «І мертвим, і живим, і ненародженим…», що були підсилені презентацією, яка відобразила драматичні події сьогодення:

Читаю Шевченка –

І лячно мені…

Укожному слові –

Сьогоднішні дні.

Для учнів 1-6 класів учитель української мови і літератури Годзенко Н. М.  підготувала з учнями 5-х класів захід «Вінок Кобзареві» про дитинство Тараса Шевченка. Юні артисти розіграли сценки із життя малого Тараса, читали вірші, зачаровано слухали мелодію бандури у виконанні учителя музичної школи. Своїми натхненними виступами п’ятикласники засвідчили свою любов до великого Кобзаря.

 

Восьмикласники разом з учителем української мови і літератури Федь С. В. запросили учнів  7-9 класів на відкритий урок «Кобзар» у нашій оселі», на якому систематизували  знання про життя і творчий шлях Шевченка, читали напам’ять вірші , пройнялися шаною і повагою до великого поета.

10 клас під керівництвом учителя української мови і літератури Андрейко М. М. підготував усний журнал з мультимедійною презентацією «Полтавськими шляхами Кобзаря». На захід були запрошені учні 8-11 класів. Перипетії особистого життя, цікаві факти творчої біографії Т. Шевченка, пов’язані з Полтавщиною, були майстерно розіграні десятикласниками, прозвучали поезії та пісні на слова Т. Шевченка.

7 березня 2014 року був проведений мітинг, присвячений 200-річчю Т. Г. Шевченка, біля пам’ятника Кобзареві в с. Бережнівка. Організатори заходу – учителі української мови і літератури Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ст. Андрейко М. М., Федь С. В., Годзенко Н. М., Дзеркалій В. М. Урочисті промови виголосили директори Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ст. і Бережнівської ЗОШ І-ІІ ст. Журавель Г. В. і Федоренко О. Ф. Прозвучали твори великого генія українського народу, пісні на слова Т. Шевченка у виконанні учнів.

Особливо хвилюючі моменти заходу – виконання «Заповіту», Гімну України, покладання вінка (учениці Стрюк Д. і Стрюк Ю.) і живих квітів учнями школи до підніжжя пам’ятника.

 Ткач Марія виконує пісню "Про Україну"Покладання вінка пам'яті

14.10.2013 року у Бутенківській ЗОШ І-ІІІст. відбувся виховний захід «Свято Пресвятої Покрови Богородиці», в якому взяли участь учні 4-8 класів з учителем української мови та літератури Дзеркалій В.М. Найактивнішими були такі учні:Козар Я.,Колісник Д.,  Колісник М.,Миргородська К.,Мирна В.,Стогній О.,Стрюк Д.,    Стрюк Ю..

13.11.2013 року у Бутенківській ЗОШ І-ІІІст.був проведений відкритий урок з української літератури в 6 класі за темою: С.Черкасенко.»Маленький горбань».Людина починається з добра.Метою уроку було вииховання почуття толерантності, гендерної рівності.Всі учні були активними.                                          

Вчитель:Дзеркалій В.М.

06.02.2014 року у Бутенківській ЗОШ І-ІІІ ст.відбувся виховний захід»Україна-мій рідний край!».          

                                                               

Підготувала  свято Дзеркалій В.М. з учнями 6-7 класів. Діти пройнялися почуттям поваги до своєї країни,її традицій та звичаїв.

 

27.02.2014 року у Бутенківській ЗОШ І-ІІІст. був проведений відкритий урок на тему: Т.Г.Шевченко»Кобзар-книга,що врятувала націю».                                                                                                      

Були задіяні учні 6-7 класів.Найактивнішими були Голубка К.,Жорняк Д.,Івахненко Т.,Колісник Д.,Олешко М.,Стрюк Д., Стрюк Ю                                                                                                                 

05.03.2014 року у Бутенківській ЗОШ І-ІІІст.відбувся виховний захід присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка»Ми чуємо тебе,Кобзарю,крізь століття!».Підготувала захід учитель        Дзеркалій В.М. з учнями 6-7 класів. Діти ознайомилися з багатогранністю творчої особистості Великого українського генія та проявили свої акторські здібності.

Переглядів: 829 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]