20:37
Вогонь скорботи в серці навіки!

     Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був Голодомор 1932-1933 рр. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних душ зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених.
     З метою вшанування пам’яті жертв Голодоморів та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в ОЗ «Бутенківська ЗОШ І-ІІІ ст. Білицької селищної ради» педагогом-організатором Світланою Кравчиною було проведено захід на тему «Вогонь скорботи в серці навіки!». У актовій залі  бібліотекарем Людмилою Єфіменко  організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…», яку відвідали учні та педагоги  закладу. Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори».  Анжела Філімон та Яна Юрко (11-А клас) разом з учителем музичного мистецтва Анною Саночкіною виконували музичні твори, приурочені пам’яті про Голодомор 1932-1933 рр. Цей захід запам’ятався всім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові й русі його учасників.
      27 листопада 2021 року запрошуємо кожну українську сім'ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».



Переглядів: 322 | Додав: igorkordiyak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]