07:48
Олімпійський день у Бутенківській школі

З 11 по 15 вересня в Бутенківській ЗОШ проходив олімпійський тиждень. В програмі тижня - малі олімпійські ігри, конкурс олімпійських стінгазет, конкурс олімпійських малюнків, зустрічі з видатними спортсменами та спортсменами інших шкіл. Розпочався тиждень винесенням олімпійського прапора і оголошенням програми заходів

У вівторок до уваги дітей була запропонована олімпійська виставка на якій були представлені олімпійська література, факел та форма учасника факельної естафети Олімпіади-80 Щербакова Ю.В. , книга «Олімпійська арена» з «живим» автографом Сергія Бубки, олімпійські плакати, альбом історії спорту Бутенківської ЗОШ, де містяться спогади та фотоматеріали про земляків-учасників факельної естафети Олімпіади-80.

У середу відбулися малі олімпійські ігри. Після урочистої частини на якій було зроблено короткий екскурс в історію олімпійських ігор, згадали українців – переможців ХХХІ олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро а також земляків – олімпійців, відбувся парад чемпіонів, а також було запалено олімпійський вогонь та піднято олімпійський прапор. У факельній естафеті взяли участь кращі спортсмени від кожного класу а запалити олімпійський вогонь надали право кращому спортсменові нашої школи чемпіону району та області з волейболу Жорняку Дмитру. Право винести та підняти олімпійський прапор було надано неодноразовим переможцям різних змагань, активним учасникам спортивно-масового життя школи Федорцовій Наталії, Стрюк Дарині, Юркіну Олегу, Кибі Богдану.

Спортивна частина складалася із ігрових естафет (2 – 4 класи), легкоатлетичного багатоборства для 6-8 класів, та пляжного волейболу для учнів 9 – 11 класів. Переможцями у легкоатлетичному багатоборстві стали: Пурас Ярослав та Крупа Ліза (6 клас), Муратов Павло та Іванченко Олена (7 клас), Рева Данило та Опара Крістіна (8 клас). У турнірі з пляжного волейболу серед хлопців перемогли Жорняк Дмитро та Юркін Олег, а серед дівчат перемогли сестри - СтрюкДарина та Стрюк Юлія

 

Четвер – день для творчих конкурсів. Відбулися виставки малюнків «Олімпійські ігри очима дітей» (2 – 5 класи). Було відзначено кожен клас за активну участь а також за найкращі роботи Янович Антон (2 клас), Гунжель Соломію (3а клас), Бондар Владислав (3б клас), Пономарьова Маргарита (4 клас) та Чухно Вікторію (5 клас). Також відбувся конкурс стінгазет на олімпійську тематику (5 – 11 класи). Переможцями визнані газети «Як козаки олімпійцями стали» (5а клас), «Рух – це життя» (6б клас) та «Історія олімпійських ігор» (6а клас).

У п’ятницю спортивна делегація вирушила до Білицької ЗОШ на матчеву зустріч з футболу. Перед початком матчів дітям було наголошено, що турнір проходить в рамках олімпійського тижня і ігри мають проходити в дусі чесної спортивної боротьби. Дві перемоги, нічия , поразка та море позитивних емоцій від спілкування - такий результат зустрічі кращих футболістів двох шкіл.

  

У понеділок 18.09 на загальношкільній лінійці було відзначено дипломами та олімпійськими сувенірами переможців та найактивніших учасників олімпійського тижня.

Переглядів: 476 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]