12:34
Тиждень права святкуймо разом!

  

    З 07 по 12 грудня учнівський та педагогічний колективи Бутенківської ЗОШ I-III ступенів імені Ю.П. Дольд-Михайлика долучилися до заходів, присвячених  Всеукраїнському тижню права.

     10 грудня  в день проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини була здійснена поїздка учнів 9-го класу на чолі з заступником директора з виховної роботи Калюжною В. В. та вчителем правознавства Івановою Л. І. до  Кобеляцького РУЮ  для ознайомлення із роботою його структурних одиниць. На порозі відділу ДРАЦС  нас гостинно зустріла начальник Кобеляцького РУЮ Коваленко Н.А.  і повела в цікаву і захоплюючу подорож стежками юридичної країни. Перша зупинка під звуки вічно молодого маршу Мендельсона відбулася в залі урочистих подій, де діти уявляли себе щасливими майбутніми нареченими. Цікаво розповідала про особливості роботи відділу ДРАЦС його  начальник  Бутко І.А. А далі дев’ятикласники із захопленням слухали розповідь Коваленко Надії Андріївни про основні вимоги Сімейного кодексу України щодо поняття шлюбу, сім’ї , порядку державної реєстрації шлюбу, встановлення шлюбного віку, укладення шлюбних контрактів, проведення медичних обстежень, основних прав та обов’язків подружжя, порядок проведення реєстрації народження дитини. Після отримання  відповідей на  запитання дітей всі  сфотографувалися в залі реєстрації урочистих подій.

     

Наступною зупинкою нашої зустрічі була  районна бібліотека. Школярі поринули в цікаву подорож сторінками правового всеобучу про основні права та обов’язки громадян, кримінальні та адміністративні правопорушення неповнолітніх, особливості сучасного кредитування та багато іншої корисної інформації. Надія Андріївна в цікавій і доступній формі доносила інформацію для дітей. І яке ж було наше здивування, коли на закінчення з дітьми була проведена вікторина на знання основних прав та свобод громадян,  шлюб та сім’ю,  права та обов’язки подружжя. За кожну правильну відповідь дев’ятикласники  отримували смачну цукерку. На завершення Коваленко Н. А. побажала дітям зростати справжніми громадянами своєї держави і не забувати, що саме від них залежатиме, в якій країні ми з вами будемо жити в майбутньому. Добігла до закінчення наша зустріч і , вже повертаючись додому, одна дівчинка мені сказала: « А ви знаєте, бути юристом не так вже й легко, але я хочу спробувати, коли закінчу школу». Це, мабуть, той випадок ,коли одна зустріч зі справжнім юристом, яким є Надія Андріївна, може перевернути життя.

Калюжна В. В.,

заступник директора з виховної роботи

 Бутенківської ЗОШ I-III ст.

Переглядів: 485 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]