12:22
Правова освіта молоді

03 квітня 2017 року співробітником Кобеляцького районного відділу з питань пробації  Вячеславом Коваленком проведено зустріч з випускниками 11 класів Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему: «Юридична відповідальність та кримінальна відповідальність неповнолітніх», даним заходом охоплено 53 учнів.

Основна мета даної лекції - правова освіта молоді, яка покликана не тільки розширити і поглибити правові знання неповнолітніх, а й сформувати усвідомлення ними настання негативних наслідків будь - яких правопорушень.

Кримінальна відповідальність, як і кожний вид юридичної відповідальності, ґрунтується на конституційному принципі законності. Це означає, що кримінальній відповідальності і покаранню підлягає лише особа, винна у вчиненні злочину.

Під час лекції школярі, на практичних прикладах, мали змогу усвідомити всю важливість такої суспільної проблеми, як злочинність неповнолітніх. Дізналися про те, з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх, проглянули фільм «Почуй мене». Школярі також мали змогу задати питання та отримати на них компетентну відповідь.

Підбиваючи підсумки лекції, Вячеслав Коваленко зазначив, що протиправна поведінка неповнолітніх, яка з часом призводить до злочинів, залежить від сукупності таких чинників, як незнання законів, негативний вплив оточення, недастаття участь батьків у виховання дітей, соціально-економічний розвиток суспільства тощо.

Переглядів: 426 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]