12:11
Семінар учителів початкових класів

16 листопада на базі Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ст. Ю. П. Дольд-Михайлика відбувся районний семінар-практикум для вчителів початкових класів з проблеми «Компетентнісно-діяльнісний підхід до впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти – передумова реалізації виховних і розвивальних можливостей початкової школи».

 

Журавель Г. В., директор школи, познайомив присутніх із основними напрямами навчально-виховної діяльності школи. Він звернув увагу на те,  що у навчальному закладі педагоги створюють реальні умови для інтелектуального, соціального, морального становлення особистості учня.

Андрейко М. М., заступник директора з навчально-виховної роботи, презентувала роботу вчителів початкових класів. Вона повідомила учасників семінару про те, що  класоводи школи особливу увагу звертають на розвиток особистісних якостей дітей і їх  здібностей, створення ситуації успіху для кожної дитини, а взаємини з школярами будують на позиціях розуміння, визнання, поваги, любові.

До уваги вчителів було представлено «тематичний день», де всі уроки були спрямовані на реалізацію єдиної виховної мети – любові до рідного краю, до України, і знайшли своє логічне продовження у виховному заході. Класоводи мали змогу переглянути та проаналізувати фрагменти інтегрованих уроків: інтегрований урок з української мови та «Я у світі» ( вч. Коляка Н. Ю., 3кл.) та урок з позакласного читання і християнської етики (вч. Жорняк С. В., 2кл.).Годину спілкування «Україна – моя Батьківщина» для учнів 4 класу провели Кобель Н. В. та Голик З. А..

Під час семінару був проведений майстер-клас «Технології розвитку критичного мислення. Вправа «Шість мислячих капелюхів БОНО», після якого всі присутні переглянули виставку методичних надбань класоводів, експозиції шкільного музею та виставку дитячих поробок.

Підсумовуючи роботу семінару, педагоги відзначили, що досвід роботи вчителів початкових класів Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ю. П. Доль-Михайлика з впровадження компетентнісного підходу до навчання молодших школярів заслуговує на узагальнення та поширення у навчальних закладах району.

За матеріалами сайту osvita-kobelyak.at.ua

Переглядів: 500 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]