12:35
Семінар учителів української мови та літератури

30 листопада 2018 року опорний заклад "Бутенківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Ю.П.Дольд-Михайлика" приймав гостей - учителів української мови та літератури району. Семінар-практикум "Моделювання компетентнісного уроку української мови та літератури в умовах НУШ" відкрила методист Кобеляцького РМК С.Г.Левченко. Директор Г.В.Журавель ознайомив гостей з основними напрямами діяльності закладу.

 

Заступник директора з НВР М.М.Андрейко у вступному слові наголосила, що компетентнісний підхід в умовах НУШ - вимога часу. Затим відвідали фрагменти уроків: у 8-Б класі (учитель С.В.Федь, вчитель вищої категорії) "Означено-особові, неозначено-особові та узагальнено-особові речення. Добір для постерів-мотиваторів актуальних девізів (цитат), виражених означено-особовими реченнями",

 

 

в 11 (М.М.Андрейко, вчитель вищої категорії, вчитель-методист) "Микола куліш. Сатирична комедія "Мина Мазайло". Особливості сюжету. Розвінчання національного нігілізму, духовної обмеженості на матеріалі українізації (Мина, Мокій, дядько Тарас, тьотя Мотя). Сатиричне викриття бездуховності обивателів, що зрікаються своєї мови, культури, родового коріння".

 

У формі гри "Світове кафе" учитель української  мови та літератури М.М.Андрейко провела майстер-клас з використання технології розвитку критичного мислення.

 

 

Незабутні хвилюючі враження залишилися в учасників семінару після відвіданого виховного заходу "Нехай святиться у віках в борні здобута незалежність", проведеного В.М.Дзеркалій, вчителем ІІ категорії.

М.М.Андрейко, заступник директора з НВР

Переглядів: 367 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]