12:41
Сходинки до визнання - 2015

Сходинки до визнання - 2015

                                                             Багата талантами школа

Ніщо так не зближує і не розвиває учнівський та педагогічний колективи , як традиції.

До уже відомих освітянських свят у Бутенківській  ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.. Ю.П.Дольд -Михайлика з 2010 року додалося нове -«Сходинки до визнання» , свято, на якому вшановують талановитих та обдарованих дітей, переможців і призерів районних , обласних змагань, називають кращих учнів і вчителів, котрі гідно представляють школу на  олімпіадах і конкурсах, захисті науково-дослідницьких робіт  МАН, кращих спортсменів, туристів, артистів.

    Цьогорічне свято відбулося 3 квітня. Урочисто облаштована актова зала була вщерть заповнена учнями 7- 11 класів, учителями, гостями. Ведуча заходу, заступник директора з навчально – виховної  роботи М.М.Андрейко, відкриваючи його, наголосила, що «Сходинки до визнання» - це спільне свято учнів , учителів та шановних меценатів, які постійно підтримують ініціативи, спрямовані на розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління. До вітального слова був запрошений директор школи Г.В. Журавель, який щиро подякував благодійникам, серед яких Шапка Г. М., Буряк  Л.Л.,  Кобель Л.І.,

Плахтій Л.Л., Байбара І.А., Дрига В.В., Стрюк І.Я., Безима Н.В., Клюєв М.Ю., Скрильник М.В . І хоч цього року вони майже всі активно допомагають воїнам АТО захищати Україну від ворога, все ж твердо переконані, що підтримувати дітей – то діло святе. Керівник закладу не втомлюється стверджувати, що інвестування, зроблені в інтелект, є найвигіднішими, бо від цього виграють всі, виграє держава. Як директор школи, він вибудовує роботу з педколективом так, щоб кожний учитель працював на кінцевий результат, додавав свою частку до загального рейтингу школи, її іміджу як базового навчального закладу в Бутенківському освітньому окрузі та районі.

   Тож разом з батьківським колективом було започатковано фонд для заохочення талановитих і обдарованих дітей. Як показала практика, це дало свої позитивні результати.

   Звучать фанфари. Розпочинається урочиста церемонія нагородження переможців. На сцену піднімаються школярі, які багато працюють , оволодівають знаннями, проходять через труднощі і перешкоди, досягають успіху. На інтелектуальних змаганнях у районі вони здобули по одному призовому місцю: Карнач Р. (11 клас, ІІ місце з трудового навчання , учитель Мохунь І.В.); Маслакова Ю . (7 клас, ІІІ місце з фізики, учитель Мигуля І.І.); Крупа М.(10- Б клас, ІІ місце з англійської мови, учитель Чечіль Т.В.); Соколенко Л. (6 – А клас, ІІ місце в районному  етапі  мовно- літературного конкурсу ім.. Т.Г. Шевченка, учитель Дзеркалій  В.М.); Андріянова В.(5 клас , ІІІ місце  в конкурсі  знавців української мови ім.. П.Яцика, учитель Годзенко Н.М.);  Павлюк О. (10 –Б клас , ІІІ місце з інформаційних технологій, учитель Бабич В.Г.); Колісник Д. (7 клас , ІІІ місце з української  мови і літератури, учитель Андрейко М.М.); Головня О.(9-Б клас, ІІІ місце з російської мови, учитель Касян Л.Є.); Колісник А. (11 клас, ІІІ місце  з інформаційних технологій, учитель Бабич В.Г.).

 Цілеспрямованість, прагнення досягти омріяної мети, працелюбність – ось характерні риси двох сестер Миргородських, які принесли у шкільну скарбничку по два призових місця.

Катерина –учениця 8 класу виборола ІІмісце з англійської мови, учитель Чечіль Т.В., та ІІ місце у конкурсі знавців української мови  імені П.Яцика, учитель Дзеркалій В.М.

Галина – десятикласниця здобула ІІІ місце з української мови та літератури (учитель Федь С.В.),

 ІІІ місце з хімії(учитель Костина Н.О.).

Переможцям у навчанні

Найкращі наші побажання!

 Розвивайтеся, дерзайте, геніями виростайте!

Слова особливої вдячності і уваги з уст ведучої звучали на адресу випускниці школи Штефан Анастасії, яка підтвердила свій минулорічний титул абсолютного переможця олімпіад них перегонів і здобула шість призових місць, а саме: І місце з української мови та літератури, І місце у конкурсі знавців української мови ім. П.Яцика, І місце у мовно- літературному конкурсі ім. Т.Г.Шевченка (учитель Андрейко М.М.), ІІ місце з правознавства (учитель Іванова Л.І.), ІІ місце з трудового навчання (учитель Єфіменко Л.А.), ІІІ місце з російської мови (учитель Касян Л.Є).

 Одним з основних завдань сучасної  школи є залучення творчо обдарованих учнів до наукової діяльності, що успішно здійснюється через систему Малої академії наук, мета якої – формування інтелектуального потенціалу націй – майбутньої   еліти України. У школі діє наукове товариство «Зміна», члени якого підготували цього року  4 наукові роботи. Присутні щиро вітали Миргородську Г., Трус О., Крупу М. та Демидову І.,  ученицю 11класу, яка написала наукову роботу з історії і захистила її і здобула ІІІ місце в районному конкурсі (учитель Іванова Л.І).

 Ніби переймаючи інтелектуальну  естафету від старшокласників , на сцену піднімаються учні 4-а класу з вітаннями і побажаннями. Малеча щиро заздрить своїм кумирам і бажає їм:   

Хай радість лиш приносить вам життя,

Мов квіти, щоб буяли почуття,

І здійснились заповітні мрії,

 Щоб справдились бажання всі!

  Дитина народжується із природними задатками, які потрібно розвивати, вдосконалювати. Цьому сприяють різноманітні гуртки, філіали позашкільних навчальних закладів, які діють у Бутенківській ЗОШ  І-ІІІ ступенів. Відрадно, що і в цих напрямах роботи є здобутки районного та обласного рівнів. Марія Миколаївна відмічає і запрошує до нагородження Дзигу О. , ученицю 6-Б класу, яка здобула ІІІ місце в обласних змаганнях з електронногоконструювання і була учасницею Всеукраїнського конкурсу (керівник Зерницький М.Б.);  гуртківців туристичного клубу «Меридіан» - призерів та переможців районних і обласних змагань: Голуб О., Стрюка М., Кусайка Б., Федя В.(керівник Кордіяк І.К.); екологічну бригаду «Свіжий вітер» , яка посіла ІІ місце в районному огляді екологічних бригад (керівник Малимон В.І.); команду юних пожежних  «5+1», рівних якій  немає у районі ось уже  третій рік (керівник Іванова Н.Д.)

Добру славу школі приносять талановиті учасники художньої самодіяльності. Яскравою зірочкою  сяє талант учениці 8 класу Козар Я., яка є неодноразовим переможцем районних конкурсів, а цього року стала переможцем і міжрайонного конкурсу «Дзвінкі голоси - 4» у Нових Санжарах. «Золотим голосом Бутенок» називає її сільський голова М.В. Скрильник та вручає юній артистці премію.

А скільки небайдужих сердець зворушила гра ансамблю сопілкарів (керівник Поберій О.І.), переможця районного конкурсу-огляду художньої самодіяльності «Веселка – 2015»,  лауреата зонального.

Бутенківська ЗОШ І –ІІІступенів на теренах району й області знана як  Школа сприяння здоров’ю , адже має міцні спортивні традиції. Наші учні здобувають високі результати у спортивних змаганнях різних рівнів. Учителі Дрига М.М., Мигуля М.В.  докладають усіх зусиль, щоб вони щороку примножувалися. Тож на святі шанували кращих спортсменів школи: Черевка Є., Безкібального Р, КолодяжнуВ., Клименко І., Бикова О., Плахтія О., Губу М., Поберій В., Демидову І., Павлюка О., Федорцова В., Беззуба Р.

Для подальшого розвитку нашої держави потрібна всебічно розвинута  особистість – патріот України. Цьому сприяє Всеукраїнська військово – патріотична гра «Сокіл» ( Джура). Цього року  рій «Побратими» нашої школи здобув  друге місце в районному етапі гри і буде представляти Кобеляччину  на обласних змаганнях. Ройовий Павлюк Олексій виводить на сцену  своїх побратимів, де з рук меценатів  отримують заслужену нагороду.

   Є   в українській мові прекрасні слова: добротворець, добродій, які означають людей, що творять добро. Ми з гордістю називаємо наших вельмишановних гостей добродіями, меценатами, адже завдяки їм стало можливим це свято. А грошова винагорода , одержана з рук доброчинців, буде не тільки формою визнання результатів учнівської праці, а й  матеріальною підтримкою. На згадку про свято учні початкових класів подарували гостям сувеніри, виготовлені власними руками, на їх адресу звучали слова вдячності.

     Доки житимуть на світі вчителі і учні, світ перебуватиме в постійному розвитку, який веде суспільство до оновлення, духовного збагачення, моральної досконалості. Важко навіть уявити, скільки душевних сил, енергії, знань, умінь треба докласти, щоб виростити й виховати справжніми людьми, таких різних, не схожих між собою дітей.  Настав час шанувати учителів. Марія Миколаївна запрошує на сцену учителів, чия праця і старанність не були марними, для яких «кожен фініш – це , по суті, старт».Слова вдячності звучать на адресу Бабича В.Г., ЧечільТ.В., Федь С.В., Костини Н.О.,  Мигулі І.І., Мохуня І.В., Єфіменко Л.А., Іванової Л.І., Дзеркалій В.М., Годзенко Н.М., Малимон В.І., Дриги М.В., Мигулі М.В., Андрейко М.М., Касян Л.Є.,  Поберія О.І., Кордіяка І.К., Зерницького М.Б.,  Іванової Н.Д.

     Задушевності та ліризму , неповторного шарму надали святу пісні у виконанні Івахненко Т., Ткач М.,  Козар Я.,  музичний сувенір від сопілкарів, танець у виконанні  учасників танцювального гуртка «Фантазія».

      Швидко промайнув час, свято закінчилося, а робота  щодо навчання і виховання громадян, патріотів, гуманістів триває. Народжуються нові ідеї, складаються нові плани, окреслюються нові обриси цікавого майбутнього, що обов’язково реалізується своїм священним обов’язком послужити для добра, щастя і процвітання Української держави. Хай буде мир і спокій на нашій землі, щоб усе задумане збулося! До зустрічі на «Сходинках до визнання - 2016 року»!

 

                                                                                                                 Надія Годзенко,

                                                                                                учитель української мови та літератури

                                                                                                                 Бутенківської ЗОШ І-ІІІст.

 

Переглядів: 715 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]