13:32
Сходинки до визнання -2017

      Кожного року в Бутенківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів щовесни відбувається свято «Сходинки до визнання», якого немає в жодному календарі, але для нас воно є особливим, бо вшановує юні обдарування, які в майбутньому обов’язково поповнять ряди української еліти.

Цього дня ми нагороджуємо учнів, чиї  розум, праця, старання не залишилися непоміченими, а імена яскраво спалахнули, немов зірки у сузір'ї  Бутенківська школа. У перший день весни в школі віншували переможців і призерів районних та обласних змагань, було названо кращих учнів і вчителів, котрі гідно представили нашу школу на олімпіадах і конкурсах, захисті науково-дослідницьких робіт МАН, кращих спортсменів, туристів і артистів.

     Це свято вже шостий рік поспіль відбувається завдяки спонсорській підтримці незмінних друзів нашої школи - місцевих підприємців: Шапки В. О., Буряк Л. Л., Плахтій Л. Л., Безими Н. В.,  і керівників господарств:   Байбари І. А., Дриги В. В., Тарана С. І., Стрюка І. Я., які забезпечили грошові премії.

     У вітальній промові директор  школи Журавель Г. В. висловив вдячність спонсорам за розуміння важливості освіти, за небайдужість, людяність і щедрість, адже жодне шкільне свято не відбувається без їхньої участі. Одним із несподіваних сюрпризів цьогорічного вшанування обдарованих дітей, про яке повідомив директор школи, стала запланована поїздка до колиски українського козацтва – міста Запоріжжя, кошти на організацію якої в сумі 10 тисяч гривень виділив керівник СФГ «Анкор» Сергій Іванович Таран. А учням, які стали лауреатами цьогорічного свята талантів, Григорій Васильович  подякував за наполегливість, творчість, цілеспрямованість, відповідальність, бо це якраз ті якості, які допоможуть кожному з них досягти успіху в житті, стати неповторною особистістю, професіоналом, свідомим, гідним громадянином держави Україна. 

        

      Олімпіада – це складне випробування, бо завдання на ній зовсім не такі, які розв’язували на уроках, і суперники часом сильніші за тебе, але ти хочеш випробувати свої сили, показати свій високий рівень, довести, що ти кращий. Саме тому і береш участь в інтелектуальних змаганнях. І першими на сцену ведуча свята, заступник директора з навчально-виховної роботи М. М. Андрейко, запрошує учнів, які показали глибокі і міцні знання на районних і обласних змаганнях: Калюжного Н. ( 11-Б кл., І місце з історії, уч. Калюжний В. М. ), Колісник Д. ( 9 кл., І місце з історії в районній олімпіаді та ІІІ місце в обласній олімпіаді, уч. Калюжний В. М.,  ІІІ місце з української мови та літератури в районній олімпіаді, уч. Андрейко М. М. ), Маслакову Ю. ( 9 кл., ІІ місце з трудового   навчання,  уч. Єфіменко Л. А.), Головню О. ( 11-А кл., ІІ місце з української мови та літератури, уч. Федь С. В. ), Пустового Я. ( 10 кл., І місце з інформаційних технологій, уч. Ткач О. В. ),  Миргородську К. ( 10 кл., ІІ місце з української мови та літератури, уч. Соколова К. В. ), Крупу К. ( 11-Б кл., ІІ місце з правознавства, уч. Іванова Л. І. ), Жигилій В. ( 10 кл., ІІ місце з правознавства, уч. Іванова Л. І. ), Кобель Я. ( 8-А кл., ІІ місце з трудового   навчання,  уч. Єфіменко Л. А.), Ткач М. ( 11-Б кл., ІІІ місце з економіки, уч. Іванова Л. І. ), Соколенко Л. ( 8-А кл., ІІІ місце з математики, уч. Бабич В. Г. ).

      Бурхливими оплесками зал вітав лауреатів свята, переможців і призерів інтелектуальних конкурсів: Юркіна О. ( 10 кл., ІІІ місце в районному етапі математичних змагань ім. М. В. Остроградського, уч. Ткач О. В. ), Ткач М. ( 11-Б кл., ІІІ місце в конкурсі-захисті наукових робіт МАН, науковий керівник Ткач О. В. ), Журавель Д. ( 6-Б кл.,  ІІ місце в районному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Г. Шевченка, уч. Годзенко Н. М. ), Стрюк Ю. ( 10 кл., І місце в районному конкурсі-захисті наукових робіт, ІІІ місце в районному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Г. Шевченка, уч. Соколова К. В. ), Головню О. ( 11-А кл., ІІІ місце  в районному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Г. Шевченка, ІІ місце в обласному турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів, уч. Федь С. В. ), Андріянову В. ( 7 кл., ІІІ місце в районному етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, уч. Годзенко Н. М. ), Дзеркалій К. ( 7 кл.,  І місце в районному етапі Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської  молоді «Моя Батьківщина – Україна», уч. Іванова Л. І. ), Калюжного Н., Гущенка С., Крупу Т. ( учнів11-Б кл., які посіли ІІ місце в інтелектуальній грі «Дебати», уч. Калюжний В. М. )

     Фізична витривалість, високі спортивні дані, інтелектуальні здібності, воля до перемог і звершень, патріотичний запал – саме такі якості мають учасники команди «Побратими» (кер. Дрига М. В.),  які у районному етапі військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») вибороли І місце, а команда юнаків у районних змаганнях з допризовної підготовки виборола І місце, а в змаганнях серед команд загальноосвітніх навчальних закладів області в залік Спартакіади серед допризовної молоді посіла ІІ місце.

     У номінації «Зірки спорту-2017» вітали кращих спортсменів школи, адже їхні досягнення були вагомими і в цьому навчальному році.  Команда легкоатлетів здобула ІІ місце, команда легкоатлетичного багатоборства «Дружба» стала чемпіонами району. Збірна школи з баскетболу та волейболу (дівчата)  посіла ІІІ місце в районних змаганнях, а збірна  команда  волейболістів та баскетболістів (хлопці) – стали чемпіонами району. Також ІІІ місце на районних змаганнях посіла  команда волейболістів ( молодша група ). Наставниками спортсменів були Мигуля М. В. і Дрига М. В.

     Наші учні мають усі можливості виявити свої здібності і  розвивати таланти, адже цьому сприяють різні гуртки, які працюють у школі, зокрема вокальний, танцювальний, туристичний, радіотехнічний, а також філія дитячої музичної школи. І тут є у нас районні та обласні здобутки. На районних та обласних змаганнях з туризму перемоги здобули учасники туристичного гуртка «Меридіан»: Кусайко Б., Федь В., Стрюк М., Шаровський Д., Талдикіна Н., (кер. Кордіяк І. К.). Своєрідною візитівкою школи на конкурсах художньої самодіяльності є ансамбль сопілкарів (кер. Поберій О. І.), який цього року виборов І місце в районному огляді-конкурсі художньої самодіяльності в інструментальному жанрі. Лауреатами районного конкурсу «Веселка-2017» стала вокальна група «До-мі-соль-ки» у складі учнів 6-А класу Іванова С., Бойко Т., Кобзарь К. ( кер. Стрельник Є. Ю. ).             

     Винуватців свята вітали натхненними віршами молодші школярі. Кращі співаки школи – Ткач М.(11-Б кл), Стогній О. (4-А кл.), Козар Я.(10 кл.), Величко Л. (7 кл.) – порадували зворушливими піснями. А танцювальний колектив «Фантазія» (кер. Басюк Ю. В.) виконав запальний танець.

     Учителям-наставникам, які доклали своїх умінь і знань, вели вихованців до перемог, від імені всіх переможців висловила подяку  Головня О., а учні  на знак любові й шани подарували  троянди.

     На завершення свята ще раз звучали слова вдячності благодійникам. Шанованих гостей учні не відпустили без подарунків. Це були виготовлені руками молодших школярів маленькі паперові букетики квітів, які мали символічний зміст: цьогорічне свято закінчилось, але таланти ще будуть розквітати.

      Тож нехай щороку у сузір’ї талантів спалахують нові зірочки і   збагачується, розширюється наша шкільна талановита родина!

 

 Віра Калюжна,

заступник директора з виховної роботи

Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ст.

 

 

 

Переглядів: 571 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]