08:58
Тиждень світової літератури

Учитель вищої категорії Касян Л.Є  на високому рівні організувала та провела тиждень світової літератури

 

З 10.02 по 14.02.2014 р. в школі проходив тиждень світової літератури. В понеділок діяла виставка малюнків «Сторінками улюблених книг». В ній брали участь  учні 5-7 класів. Для учнів 6 класу була проведена вікторина «Літературний розумник». Цього дня для  учнів 7-11 класів  було проведено анкетування, метою якого було виявлення відношення учнів до світової літератури, класики,  до поетичного слова.

     У вівторок учні 7 класу взяли активну участь в інтерактивному турнірі «Найрозумніший». Ним став переможець Олешко Марк. Виявили свої здібності: Жиглій В., Стрюк Ю., Голубка К.  та інші. Цього ж дня свої двері відчинила літературна вітальня «Поет без болю в серці не поет…». Учні 10 класу представили в художній формі життєвий    і творчий шлях французьких поетів: А. Рембо, П. Верлена, Ш. Бодрела.

     У середу учні 9 класу змагалися у конкурсі читців «Краса поетичного слова». Кращими  були: Примак Н., Павлюк О., Миргородська Г. У їхньому виконанні звучали кращі поезії Г. Гейне, Дж. Байрона, А. Міцкевича. Цікаво пройшла літературна гра «Щасливий випадок» за участю наймолодших учасників тижня світової літератури – учнів 5-А і 5- Б класів. «Пощастило» Кобель Я.(5-А), Соколенко Л.(5-А), Кривогуз Л.(5-А), Ломаковській А.(5-Б), Кобелю А.(5-А), Дзигі О.(5-Б).

     У четвер учні 9 класу взяли участь у виставці асоціативних малюнків «Патріот». Відзначені кращі роботи: Примак Н., Павлюк О., Крупи М., Трус О., Черненко Г. Учні 8-А і 8-Б класів провели для старшокласників віртуальну екскурсію «Образ Мадонни, жінки, матері в італійському живопису епохи Відродження». Вони презентували кращі полотна Сандро Боттічеллі, Рафаеля та Леонардо да Вінчі.

    В п’ятницю підводили підсумки конкурсу на кращий кросворд та літературну тему серед учнів 7-11 класів. Перше місце взяв 9 клас, друге 8-Б, третє розділили учні 10 і 11 класів. Цього ж дня учні 11 класу представили усний журнал «Нобелівська премія та її вплив на розвиток світової літератури». Захід був пізнавальним, цікавим, мав велике виховне значення для старшокласників. Презентацію до усного журналу вдало підготував учень 11 класу Колісник Іван.

    17 лютого на загальношкільній лінійці було підведено  підсумки тижня світової, переможцям  вручено дипломи та призи.

Переглядів: 659 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]