12:59
Відкриття спортивного майданчика

8 грудня відбулася подія, яку з нетерпінням чекали всі школярі опорного закладу«Бутенківська загальноосвітня школа», це - урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям, який знаходиться на території школи.

У п’ятницю на святково прибраній спортплощадці зібралися гості: голова Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко, голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський, заступник голови райради Тетяна Гордійко, голова Бутенківської об’єднаної територіальної громади Микола Скрильник, депутат Полтавської обласної ради Геннадій Коваленко, заступникначальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації В’ячеслав Тягло, начальник відділу освіти Кобеляцької РДА Наталія Коваль. Вони приїхали в Бутенківську громаду, щоб привітати дітей із завершенням будівництва спортивного майданчика. Учні та вчителі опорного закладу підготували вітальну програму з піснями, віршами і виступом колективу руху чирлідингу.

У знак подяки учениця 11 класу Стрюк Юлія вручила голові Кобеляцької райдержадміністрації Тамілі Шевченко коровай. Урочистості було розпочато підняттям Державного Прапору України кращим спортсменом школи, учнем 11 класу Жорняком Дмитром. Право розрізати святкову стрічку було надано гостям: голові Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко, голові Бутенківської об’єднаної територіальної громади Миколі Скрильнику, депутату Полтавської обласної ради Геннадію Коваленку.

Надалі гості привітали учнів, вчителів, батьків зі спортивною подією теплими словами. У своєму виступі Таміла В’ячеславівна наголосила, що з появою нової споруди діти в Бутенківській об’єднаній територіальній громаді матимуть можливість займатись спортом цілий рік. Міні-футбольний майданчик вдалось збудувати завдяки старанням голови ОТГ Володимира Скрильника, депутатів сільради, керівництва облдержадміністрації та депутата обласної ради Геннадія Коваленка.

Микола Скрильник, голова Бутенківської ОТГ, повідомив, що майданчик збудований на умовах співфінансування тоді ще сільського бюджету з обласним: «Посередником у всіх домовленостях виступала райдержадміністрація. Для будівництва основи під міні-футбольне поле депутати сільської ради виділили 523 тисячі гривень. Їх колеги з облради направили 559 тисяч для придбання покриття та його вкладання. Діти із задоволенням грають на новому полі, а це — основний результат».

Господар школи, директор Григорій Васильович Журавель наголосив, що, ідея збудувати спортмайданчик з’явилась у голови ОТГ Миколи Скрильника, бо громада з такою кількістю жителів повинна мати власне міні-футбольне поле, і наших мешканців потрібно залучати до спорту. Інтерес молоді до спортивної споруди — надзвичайно великий. Адже вони більше часу проводять на свіжому повітрі і менше сидять за гаджетами.

А от В’ячеслав Тягло, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді і спорту Полтавської ОДА, повідомив цікаву інформацію. У цьому році в області з’явились 20 спортивних майданчиків, у 2018-му облдержадміністрація планує збувати таку ж кількість. Крім того, 10 мільйонів гривень будуть направлені на встановлення майданчиків для воркауту. Оскільки зауважень до Бутенківської ОТГ під час співпраці не виникало, можливо, у наступному році поряд із футбольним з’явиться майданчиків для воркауту.

Таміла Шевченко, Геннадій Коваленко та В’ячеслав Тягло подарували школярам набори м’ячів.

Учні початкових класів привітали присутніх глядачів зі святом спорту в гумористичній формі і нагадали, що на території школи є ще місце для катка, басейна і велотрека, а «золотий голос» школи Козар Ярослава виконала запальну пісню про футбол.

Урочистості завершились матчем між учнями 10-го та 11-го класів. А традиційний перший удар на новому майданчику пробив голова Бутенківської об’єднаної територіальної громади Микола Володимирович Скрильник.

Віра Калюжна,

заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 788 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]