12:32
Вшановуємо Кобзаря

       Вже стало доброю  традицією проводити  у ОЗ» Бутенківська ЗОШ I-III ступенів імені Ю. П.Дольд-Михайлика»  Дні пам’яті Кобзаря.Шевченківський тиждень у школі проходив з 02.03 по 09.03.2021 року.  Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця   школярів  образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України.  

     3 березня  в закладі  відбувся літературний  флешмоб «Читаємо Шевченка», під час якого звучали  вірші,уривки з поем видатного Майстра слова. Учні 5 –11-х класів якнайкраще передали глибину  Шевченкового слова, артистично і пристрасно відобразили настрої ліричних героїв. У  поезіях багато мудрості, історії, патріотизму, гордості, гідності!


     Учителем  Федь С.В.  проведено віртуальну екскурсію  «Стежками Кобзаря», метою якої було  формування патріотичного ставлення  здобувачів освіти до історичних, культурних і духовних надбань рідного краю.                                                                                    

     Бібліотекарем Єфіменко Л.А . організована виставка «Шевченко-художник», яка презентувала  Т.Г Шевченка як прекрасного українського художника і гравера.

     9 березня  учителем   Дзеркалій В.М  був проведений усний журнал «Тарас Шевченко- геніальний син українського народу»,  метою якого було  формування  ціннісного ставлення до творчості великого сина ук­раїнського народу,  вміння ос­мислити й зрозуміти тяжку долю поета, прищепити пова­гу й любов до Кобзаря, України, її чудової природи, до співучої солов’їної мови.

     У  10-А класі учителем  Андрейко М.М. проведений літературний квест  «Шевченко й Полтавщина». Учні з великим задоволенням взяли у ньому участь та дізналися про перебування Кобзаря    в рідному краї.   

     Шевченківський тиждень надав можливість нам знову зануритися у прекрасний, дивовижний, неповторний світ поезії Великого Кобзаря та відчути гордість за те, що українська земля - Батьківщина Тараса Шевченка.

       «Шевченківські дні» в школі пройшли дуже цікаво та насичено. Учні із задоволенням брали участь у заходах і показали добрі знання  життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка.

       Читаймо Шевченкові твори!  Вчімося у нього любові до України!


   

Переглядів: 223 | Додав: Atlant_Pro | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]