12:32
Тепло долонь і серця – захисникам України

Для українців 14 жовтня – особливий день. Адже саме цього дня відзначається одне з найбільш шанованих свят в Україні - свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення Української повстанської армії та День захисника України. Тому і символічним став захід «Тепло долонь і серця – захисникам України», проведений в опорному закладі «Бутенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені  Ю. П. Дольд-Михайлика» в переддень свята Покрови.

День захисника України набув сьогодні для кожного із нас особливого сенсу. Відзначення Дня захисника на свято Покрови абсолютно природно єднає багато поколінь людей, котрі жили на цій землі впродовж віків і захищали її від різних загарбників. Це свято в Україні має понад півтисячолітню історію, бо шанували його ще козаки-запорожці, відзначалось за Української Народної Республіки. Воно нерозривно поєднане із глибокою українською духовністю: образ Покрови, образ Матері-Покровительки українського народу міцно переплівся у ньому із образом воїна-захисника. У сучасній історії незалежної України це свято відзначається з 14 жовтня 2014 року, коли свята справа захисту України почала єднати кожного з нас у єдину, сильну націю, коли український народ почав зі зброєю в руках рішуче відстоювати незалежність та територіальну цілісність держави.

79 жителів Бутенківської сільської ради брали участь в АТО. З них мають статус учасника АТО 74 чоловік, 60 – статус учасника бойових дій, 5 – служать у Збройних Силах України за контрактом. 17 героїв змогли завітати до школи.

Саме цих героїв вшановували у нашій школі у переддень свята сільський голова с. Бутенки Микола Скрильник та сільський голова с. Дрижина Гребля Лариса Малоканова, які вітали учасників АТО теплими словами, квітами та вручали героям подяки за сумлінне служіння народу України та з нагоди Дня захисника України. Зі святом учасників АТО привітав і директор школи – Григорій Журавель.

Від імені учасників АТО присутніх привітав Павлюк Олексадр. Хвилиною мовчання було вшановановано всіх героїв, що загинули за свободу та незалежність нашої країни, серед яких і випускник школи Дзерин Антон. А потім лунали привітання і пісні від дівчат та хлопців для захисників. Героїв зачаровували мелодійними піснями учениця 11 класу Козар Ярослава, учениця 10 класу Мокієнко Каріна, дует учнів 7-А класу в складі Яремко Аліни та Іванова Станіслава, учениця 8 класу Велічко Любов, учениця 7-.А класу Бойко Тетяна. Символічним було віршоване привітання найменших учнів школи, чиї батьки є учасниками АТО.

Свято добігало кінця, школярі та герої- атовці сфотографувалися на згадку, а потім герої у неформальній, дружній бесіді за святковим столом, організованим за кошти спонсора - директора СТОВ «Україна» Норки З. А.- ділилися спогадами про бойові будні.

Цей день вкотре показав, що в Україні підростає молоде покоління справжніх патріотів, які здатні шанувати, продовжувати справу предків і в майбутньому стати на захист рідної України.

 

Віра Калюжна,

заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 526 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]