12:12
Відкриття пам'ятного знака воїнам АТО

13 квітня 2016 року виконуюча обов’язки голови районної державної адміністрації Жанна Шевцова взяла участь  в урочистому мітингу з нагоди відкриття пам’ятника воїнам-землякам, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України. Урочистості відбулися за ініціативи та підтримки Кобеляцької міської ради.

 

          

На мітинг до десятої години ранку, а саме на цей час було анонсовано урочистості з нагоди відкриття пам’ятника,  стали підходити кобелячани  та гості міста. Серед них камуфляжною формою та бойовими нагородами на одязі  виділялися  вчорашні воїни – демобілізовані герої-атовці. Поряд з ними на почесну варту заступив рій "Побратими" (Бутенквіської ЗОШ).   Біля воїнів стояли матері, дружини, діти загиблих героїв, яких вирізняли серед усіх чорні хустки журби на головах.

         Під час урочистостей до слова були запрошені: голова міської ради Олександр Копелець, військовий комісар міста Полтави, полковник Збройних Сил України, учасник бойових дій АТО Олександр Турченко, командир «Карпатської Січі», побратим загиблого Олександра Чирцова Олег Куцива, перший заступник голови районної державної адміністрації Жанна Шевцова та голова районної ради Володимир Кішінський.

 

         «Сьогодні ми зібралися на відкритті пам’ятника загиблим воїнам АТО, які, не шкодуючи власного життя, стали на захист своєї Батьківщини, своєї домівки, своєї родини.  На жаль, війна знову, ніби чорний ворон крилами, накрила  українську землю та її волелюбний народ, який ніколи не був загарбником. І тепер нові герої-оборонці  встають в ряди ветеранів «неоголошеної» війни», - прозвучали слова Жанни Шевцової, а з портретів, що тримали в руках юнаки і дівчата у військовій формі, ніби дивилися загинувші герої: Юрій Сітяєв, Валерій Мельник, Володимир Вільковський, Дмитро Кіт,  Віктор Бабенко, Олександр Чирцов, Віталій Салогуб, Григорій Кошлатий.

         До самого серця проникали слова пісні «Мамина молитва», яку виконувала Ірина Свячена, звертаючись до матерів, сини яких назавжди залишилися захисниками нашої України-неньки. І символічно, як  маленькі вогники любові, майоріли поставлені дітьми свічечки до підніжжя пам’ятного знаку.

         Право відкрити пам’ятник загиблим воїнам-героям надали  міському голові Олександру Копельцю, Олегу Куциву та Олександру Турченко. «…цей пам’ятний знак нехай не дасть забути нам і майбутнім поколінням ціни свободи, незалежності та щастя»,- відлунням звучали слова Жанни Шевцової. А військовий салют ніби закарбовував у пам’ті людей імена загиблих за наше майбутнє, мирне небо над Україною.

         Продовжилася церемонія ритуалом освячення пам’ятника загиблим воїнам АТО настоятелем Свято-Миколаївського храму протоієреєм Василієм Сверловичем.

         «Ми знаємо: герої не вмирають…Хвилиною мовчання пом’янемо”,- прозвучали слова ведучої. Присутні на мітингу вшанували полеглих у боях земляків хвилиною мовчання, а військові схилили прапори.

         Урочистості закінчилися покладанням квітів до  пам’ятника воїнам-землякам учасниками мітингу, які ніби символічно вклонялися від усього українського народу тим патріотам, які розпочали і продовжують боротьбу за нашу незалежність. А випущені в небо білі голуби, дали можливість кожному сповнитися надією у світле, щасливе майбуття, коли зможемо жити в тій державі, яку поважатиме весь світ. 

 

Переглядів: 1408 | Додав: Atlant | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]