14:13
Запали свічку пам'яті

24 листопада бібліотекарем Артеменко О.С. було проведено урок скорботи і пам’яті «Запалимо свічку» до 84 річниці Голодому в Україні для учнів 5-8 класів.

Ця зустріч була присвячена пам’яті тієї частини українського народу, яка загинула мученицькою смертю від голодомору, заподіяного 1932-1933 роками.

Активну участь у заході взяли учні 8-А класу та 8-Б класів (Соколенко Лілія, Кобель Ярослава, Кузьменко Владислав, Дзеркалій Вадим, Кривогуз Леся, Ткаченко Людмила, Криворучко Ярослава,Петрова Діана, Яковлєва Роксолана, Ломаковська Анна, Демиденко Катерина, Біланенко Анастасія, Бровко Анастасія, Поберій Віталіна та Стрюк Максим).

Восьмикласники нагадали учням про многостраждальну історію нашого народу, допомогли усвідомити значення трагічної історичної спадщини про Голодомор     1932 – 1933 років.

Учні та вчителі, які були присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять мільйонів українських селян, убієнних голодом 1932-1933 років, а також символічно запалили свічки як знак одвічної скорботи.

Захід був доповнений  оформленими в залі книжковою виставкою «Голод 1933 — незагоїна рана України» та символічною композицією із колосків, калини, хліба та образу Божої Матері, прикрашеною вишитими рушниками.

Бібліотекар Артеменко О.С. 

 

Переглядів: 483 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]