14:34
Добрі справи руками дітей

       Про їхні маленькі подвиги не пишуть статті у газетах і не знімають сюжети центральні канали. А вони нарівні з дорослими плетуть маскувальні сітки, печуть бійцям АТО пиріжки, в’яжуть шкарпетки, збирають гроші й роблять обереги, щоб там, на передовій, підтримати наших солдат і ще раз нагадати: хлопці, тримайтеся, ви не самі, ми з вами. Ці слова я говорю про сотні  тисяч українських школярів, які щодня долучаються до потужного фронту допомоги нашій армії і роблять маленькі дива, які щодня рятують людське життя.

     Бутенківські школярі теж вирішили приєднатися до цієї благородної справи. Тридцятого січня у школі відбувся благодійний ярмарок домашньої випічки для підтримки військовослужбовців, що несуть службу в зоні АТО на сході України.

     Не зважаючи на великий асортимент випічки в магазинах, батьки разом з дітьми залюбки долучились до проведення доброчинного заходу та власноруч приготували безліч домашніх ласощів.

     На один день коридори школи перетворилися на маленький ринок. На ярмарок були виставлені пиріжки, тістечка, печиво, торти, рулети - все це діти пропонували придбати за досить помірними цінами. До ярмарку долучилися і вчителі трудового навчання Людмила Єфіменко та Іван Мохунь, які разом зі своїми вихованцями порадували учасників дійства виробами зробленими власноруч. Школярі розкуповували фартухи, розді

лочні дошки, декоративні елементи для штор, заколки для волосся у символічних жовто-блакитних кольорах та багато іншого. Користувалися попитом і вироби з повітряних кульок, виготовлені випускницею школи Тетяною Тягло.

     «Ми з тривогою спостерігаємо за тим, що відбувається на сході нашої держави. Спокійно на все це дивитися і стояти осторонь не можна. Тому  й вирішили допомогти нашим військовим і зробити це у такому приємному і «смачному» варіанті», – розповідає одна з організаторів ярмарку заступник директора з навчально-виховної роботи Марія Андрейко.

     Покупців-патріотів виявилось ще більше, ніж продавців-благодійників. Атмосфера на солодкому ярмарку була невимушеною і жвавою. Купці та продавці створили справжню атмосферу ярмаркового дійства. Скрізь лунав гамір, жарти, школярі у різний спосіб запрошували до свого столу, рекламували товар, у який було вкладено частинку душі. Біля 10-Б звучали патріотичні пісні під гітару, а на іншому поверсі - розходилися пахощі справжніх українських вареників з ароматом чаю з чебрецем і м’ятою. Домашню випічку з особливим азартом розкуповували маленькі школярики. Тож доброчинна акція припала до вподоби кожному: батьки залучили дітей до благородної справи, діти посмакували випічкою, а вчителі втішились гарним настроєм своїх учнів.

     Охочих поласувати задля благодійності виявилося чимало, тож дитяча випічка розійшлася  за півтори години. Прикупити домашніх смаколиків до школи завітали  і випускник школи, учасник АТО, що був тяжко поранений, і зараз продовжує лікування вдома Роман Малкін. Звістку про благодійний захід позитивно сприйняли навіть люди, які не змогли прийти, але вони передали для доброї справи немалу суму. Це і сім`я Бабич, і Людмила Ляшенко, знана вишивальниця нашого села, інвалід дитинства, зі своєї скромної пенсії передала для бійців АТО  200 грн.

      Спільними зусиллями вчителів, батьків, учнів та односельчан по закінченню заходу було зібрано  5429 грн. За ці кошти ми придбали три коліматорні приціли, які будуть передані в зону АТО, де служать наші земляки.

      На закінчення хочеться сказати, що це вже не перший приклад, коли діти проявляють особливу уважність до трагічних подій, що відбуваються на сході України. Вони дуже чутливо сприймають загальну атмосферу, що панує навколо АТО. Навіть нам, дорослим, є чому повчитися у дітей. Ми щиро вдячні усій шкільній громаді, батькам та вчителям, організаторам та ідейним натхненникам  за небайдужість до потреб військових, які ціною свого життя і здоров’я оберігають спокій решти України. Ви – приклад для наслідування. Ми впевнені, що у такий приємний для кожного з нас спосіб буде захищено не одного солдата. Переконані, що кошти, які діти виручили на ярмарку стануть невеличкою часточкою того, що конче необхідно нашим героям на сході. Якщо діти усвідомлюють значимість свого внеску на користь української армії та держави,  можемо бути спокійними за наше підростаюче покоління. Ми щиро сподіваємося, що на цьому добрі справи наших учнів не закінчаться, бо справжнє милосердя – це бажання приносити користь іншим людям, не думаючи про винагороду.

 

 

Віра Калюжна,

заступник директора з

виховної роботи

Бутенківської ЗОШ I-III ст.

Переглядів: 756 | Додав: Atlant | Теги: Бутенківська ЗОШ, ато, допомога військовим в АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]