12:30
Ланцюг єдності

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. В Акті злуки проголошувалося: “Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Українська Республіка”.

У знак шани та об’єднання українських земель в опорному закладі «Бутенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Ю. П. Дольд-Михайлика” було проведено ряд заходів з нагоди відзначення Дня Соборності України. У понеділок, 22 січня, в шкільному парку, за ініціативи адміністрації школи був проведений Ланцюг Єдності. До цього заходу були залучені всі учні школи від першого до одинадцятого класу. Зі святковою символікою: у кого в руках, у кого на щоках, у кого на одязі, але з любов’ю у серці, всі учні, вчителі, обслуговуючий персонал, адміністрація вишикувалися, взявшись за руки, об’єднавши таким чином всіх учасників навчального процесу Ланцюгом Єдності. Цим учасники заходу іще раз продемонстрували нероздільність нашої держави та єдність українського народу – народу з кращими традиціями поетичної та працелюбної української нації.

Двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, у нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

 

Віра Калюжна,

заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 555 | Додав: Atlant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]